0 Απεργία Πείνας – Ορισμός και Ιστορική Αναδρομή


Μια πρωτότυπη μελέτη του κ. Χρυσόστομου Χατζηλάμπρου, σχετικά με τις ηθικές διαστάσεις που έχει η πράξη της Απεργίας Πείνας.
 Σήμερα θα δούμε τις ιστορικές στιγμές που εμφανίστηκε η συγκεκριμένη μορφή διεκδίκησης αιτημάτων.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ
1.1   Ορισμός και ιστορική αναδρομή
Η πείνα χαρακτηρίζεται ως κατάσταση κατά την οποία ο άνθρωπος αναγνωρίζει την εξάρτησή του από την τροφή. Τη στιγμή που νιώθει κατεπείγουσα και απαραίτητη ανάγκη για τροφή κατανοεί ότι κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του. Είναι το όριο το οποίο ή πεθαίνει από ασιτία ή ικανοποιεί το σώμα του και νιώθει ξανά το αίσθημα της ζωής μέσα του. Σύμφωνα με τον Bloch, η κύρια και βασική ορμή της ζωής δεν είναι η libido, όπως αναφέρει ο Freud, αλλά η πείνα, αφού κάθε χορτασμός είναι από τη

0 Η καφεΐνη βλάπτει σοβαρά τους εφήβους


Η καφεΐνη βλάπτει σοβαρά τους εφήβους
Καφέδες και ενεργειακά ποτά παρεμβαίνουν στις σημαντικές διεργασίες που επιτελούνται στον εγκέφαλο κατά το στάδιο της εφηβείας
Μήπως η καφεΐνη στα αναψυκτικά κάνει τους εφήβους... χαζούς; Νέα μελέτη δείχνει ότι ο καφές, τα αναψυκτικά τύπου κόλα και τα ενεργειακά ποτά επιβραδύνουν την εγκεφαλική ανάπτυξη σε αυτή την τόσο ευαίσθητη ηλικία. Την προειδοποίηση απευθύνουν ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παίδων στη Ζυρίχη με δημοσίευσή τους στην οnline επιστημονική πλατφόρμα «PLoS ONE».
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η καφεΐνη βάζει «φρένο» στον βαθύ ύπνο με αποτέλεσμα να

0 Η Ιστορία της Αρρώστιας. Από την Κλασική Εποχή στη Σύγχρονη (2002)

γράφει ο Γιάννης Τούντας
Αναπλ.Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών,Διευθυντής Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας
Στις αρχές της Κλασικής εποχής το επίπεδο υγείας των πληθυσμών του Αιγαίου ήταν πολύ ικανοποιητικό. Όμως, από τον 5ο π.Χ. αιώνα, θα αρχίσει να παρατηρείται συνεχής επιδείνωση. Τα επιτεύγματα της ιπποκράτειας ιατρικής δεν θα μπορέσουν να αναστρέψουν την αρνητική αυτή εξέλιξη.
Από τα λοιμώδη νοσήματα, τις σοβαρότερες αρνητικές συνέπειες είχε η ελονοσία, η οποία υπέσκαψε την υγεία των

2 Ο Οδηγός Λεωφορείου Που Ήθελε Να Γίνει Θεός


Αυτή είναι η ιστορία ενός οδηγού λεωφορείου που δεν θ' άνοιγε ποτέ την πόρτα του λεωφορείου του στους αργοπορημένους
. Ποτέ και σε κανέναν.
Ούτε στα καταπιεσμένα γυμνασιόπαιδα που θα 'τρεχαν παράλληλα με το λεωφορείο ρίχνοντας του παρακλητικές ματιές, ούτε στις γριούλες που θα πάλευαν, φορτωμένες μ' ένα σωρό σακούλες με φαγώσιμα, να του κάνουν νοήματα με τρεμάμενα χέρια, και φυσικά ούτε στους θρασύτατους που θα του βάραγαν στην πόρτα, λες κι εκείνος καθυστέρησε στο δρομολόγιο ενώ αυτοί ήταν στην ώρα τους.

Και δεν ήταν από κακία που δεν θ' άνοιγε την πόρτα, επειδή αυτός ο οδηγός δεν είχε ίχνος κακίας

3 ..Οι Υπνοβάτες..

Στην πόλη όπου γεννήθηκα ζούσε μια γυναίκα με την κόρη της, που περπατούσαν στον ύπνο τους.
Μια νύχτα, ενώ η ησυχία αγκάλιαζε τον κόσμο, η γυναίκα και η κόρη της, περπατώντας κοιμισμένες, συναντήθηκαν στον ομιχλοσκεπασμένο κήπο τους.
Η μητέρα μίλησε και είπε: “Επί τέλους, επί τέλους, ο εχθρός μου! Εσύ που μου κατάστρεψες τα νειάτα μου, εσύ που έφτειαξες τη ζωή σου πάνω στους δικούς μου κόπους. Αν μπορούσα θα σε

1 ..Η Τσαγιέρα..!

Ήμουν μια περήφανη τσαγιέρα. 
Περήφανη για την πορσελάνινη καταγωγή μου, για το υψηλό στόμιο μου, για το μεγάλο χερούλι μου.
Παντού είχα κάτι. Και μπρος και πίσω. Μπροστά είχα το στόμιο, πίσω το χερούλι μου. Μου άρεσε να μιλάω γι’ αυτό. Αλλά δεν μιλούσα για το καπάκι μου. Αυτό είχε σπάσει και το είχανε καρφώσει. Ήταν ένα ελάττωμα. Και κανείς δεν λέει τα ελαττώματα του- μόνο τα ελαττώματα των άλλων. Ε, φυσικά,τα κύπελλα, οι κανάτες, τα μπολ, όλο το τραπέζι είχε βουήξει για το καπάκι μου. Διαρκώς. Για το στόμιο και το χερούλι κουβέντα. Το ένιωθα, το ήξερα καλά.
Τους ξέρω. Ξέρω το ελάττωμα μου, το παραδέχομαι. Είμαι πιο μετριοπαθής απ’ τους άλλους, πιο

0 Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω, τα έμαθα στο Νηπιαγωγείο

.. Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο Νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο.

Αυτά είναι τα πράγματα που έμαθα:

Να μοιράζεσαι τα πάντα.

Να παίζεις τίμια.

Να μη χτυπάς τους άλλους.

Να βάζεις τα πράγματα πάλι εκεί

0 Σεσίλι Χερλόβσεν: Μετά την Ουτόγια


Σεσίλι Χερλόβσεν: Μετά την Ουτόγια
«Περιπλανιέμαι κοιτάζοντας χαμηλά και το μόνο που βλέπω είναι ζωγραφισμένα πρόσωπα να γεμίζουν τις κενές θέσεις που δεν μπορώ να φτάσω. Το ξέρεις ότι θα ήθελα κοντά μου κάποιον. Κάποιον σαν εσένα». Οι Kings of Leon ακούγονται στο βάθος και οι στίχοι από το τραγούδι του αγαπημένου συγκροτήματος της καλύτερής της φίλης, Αντρίν, ηχούν στα αφτιά της Σεσίλι σαν σφαίρες. Σαν τις σφαίρες που στοίχισαν τη ζωή της. Είναι 18 ετών πλέον. Εχουν περάσει δύο ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ. Τον άνδρα που της στέρησε την παιδική αθωότητα. Τον άνδρα που σκότωσε 77 ανθρώπους στην πιο αιματηρή επίθεση στη Νορβηγία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τον άνδρα που την ανάγκασε να

0 Τα μαθήματα ζωής του Στιβ Τζομπς..!


Τα μαθήματα ζωής του Στιβ Τζομπς
14 μαθήματα ζωής, φιλοσοφίας και ηγεσίας του εφευρέτη της Apple, όπως συγκεντρώθηκαν από τον βιογράφο του
Συγκεντρώσου
Ενας λευκός πίνακας. Ο Στιβ Τζομπς λάτρευε τους λευκούς πίνακες, τις άδειες επιφάνειες, οτιδήποτε κενό. Τον έκαναν να νιώθει πως έχει τον έλεγχο της κατάστασης. Σε έναν λευκό πίνακα, το 1997, τράβηξε δύο γραμμές. Στη μία έγραψε «Καταναλωτής» και στην άλλη «Επαγγελματίας». Και με τη χαρακτηριστική αγένειά του, είπε στους συνεργάτες του: «Συγκεντρωθείτε».

Ηταν η εποχή που η Apple προσπαθούσε να μπει ξανά στην αγορά και οι υπάλληλοί του τον

5 «Σας πηρα γιατι σας αγαπουσα»

stavrostheodorakisΣυνεντευξη στον Σταυρο Θεοδωρακη
Την  κυνηγούσα εδώ και μήνες. Η ιστορία της είχε φτάσει στα αυτιά μου σαν θρύλος. «Στο Παγκράτι κυκλοφορεί μια γυναίκα με τρία μαυράκια». Έτσι ακριβώς μου είπαν και δεν έχω καμία ντροπή να σας το γράψω. Άλλωστε όταν είσαι αποφασισμένος να γράψεις κάτι πολύ σημαντικό, το μόνο που δεν θέλεις είναι να βάλεις φίλτρο στην γλώσσα σου. Θα σας τα γράψω λοιπόν έτσι ακριβώς όπως έγιναν.
Από την ημέρα που μου είπαν για τη «γυναίκα με τα μαυράκια», πρόσεχα περισσότερο όταν

4 Ο Έλληνας φωτογράφος που σαρώνει τα διεθνή βραβεία φωτογραφίζοντας την 4χρονη κόρη του .!!


Ποιος είναι ο Έλληνας φωτογράφος που σαρώνει τα διεθνή βραβεία φωτογραφίζοντας την 4χρονη κόρη του [εικόνες]
Τελικά αυτό που μετράει στη φωτογραφία δεν είναι οι σπουδές πάνω στο αντικείμενο, αλλά η έμπνευση. Αυτή η ξεχωριστή ματιά πάνω σε κάτι που βλέπεις μόνο εσύ και θέλεις να το δείξεις με τον τρόπο σου και στους άλλους.
Αυτή η ιδιαίτερη ματιά έχει φέρει τον Έλληνα ομογενή Βασίλη Γκέκα στην καρδιά του διεθνούς ενδιαφέροντος, ο οποίος αν και ερασιτέχνης κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να

1 Yπάρχει πιστή γυναίκα;


Αποτελεί τη μεγαλύτερη φοβία των ανδρών. Μήπως τους κερατώσει η γκόμενα, η σύντροφος, η γυναίκα. Εφιάλτης κανονικός. Και κοινωνικός. Παιδιόθεν. Μεγαλώνετε, αγαπημένοι μου, με τον ισόβιο τρόμο που καταργεί (νομίζετε) την ανδρική σας υπόσταση: μήπως πάει με άλλον η γυναίκα σας. Κι ας είναι η γκόμενα που έχετε μόνο για ικανοποιήσετε το σεξουαλικό σας ένστικτο. Φοβάστε μην τύχει και σας παρατήσει γι' άλλον. Ενθουσιαστεί με άλλον. Εντυπωσιαστεί από άλλον.
Σκέψου, πότε τελικά κινδυνεύεις να σε παρατήσει η γυναίκα σου; Όποιας σχέσης, όποιας μορφής σχέσεως. Πότε θα λακίσει για κάποιον άλλο; Μήπως όταν της προσφέρει χρήματα; Μήπως όταν της προσφέρει κοινωνική θέση; Μήπως όταν της δώσει τρυφερότητα, στοργή, αγάπη; Μήπως όταν βρει

5 Αν σε ρωτήσουν ...

• Αν σε ρωτήσουν αν είσαι ρατσιστής ... πες πως είσαι Έλληνας. 

• Αν σε ρωτήσουν αν σιχαίνεσαι τους μαύρους ... πες ότι σιχαίνεσαι τις μαύρες ψυχές. 

• Αν σε ρωτήσουν αν μισείς τους Εβραίους ... πες πως μισείς τον Σιωνισμό. 

• Αν σε ρωτήσουν αν είσαι κατά των ομοφυλοφίλων … πες πως είσαι υπέρ της αναπαραγωγής των

0 Πληρώνοντας Το Σωστό Τίμημα

Ο Ιωνάθαν είχε καλέσει τους φίλους του σε δείπνο και μαγείρευε ένα ζουμερό κομμάτι κρέας για αυτούς.
Ξαφνικά, αντιλήφθηκε ότι του είχε τελειώσει το αλάτι. 
Έτσι ο Ιωνάθαν ζήτησε από το γιο του:
«Πήγαινε στο χωριό και αγόρασε λίγο αλάτι, αλλά πλήρωσε μια δίκαια τιμή για αυτό: ούτε πάρα πολλά (χρήματα) ούτε πολύ λίγα.»
Ο γιος του έμεινε άναυδος.
«Μπορώ να καταλάβω γιατί δε πρέπει να πληρώσω πάρα πολλά, πατέρα, αλλά αν μπορώ να το πάρω

0 ....ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ...


Οι μικρομηκάδες «νίκησαν» την κρίση
36o Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (από σήμερα έως 21 Σεπτεμβρίου)
Όπως κάθε χρόνο ,'ετσι και φέτος ο σκηνοθέτης ταινιών μικρου μήκους Θοδωρής Βουρνάς , συμετέχει στο 36οΦεστιβάλ ταινιών Δράμας,με την καινούρια του μικρού μήκους ταινία"EΘΕΛΟΝΤΕΣ" σε σκηνοθεσία του ιδίου, και με τους ηθοποιούς Αντίνοο Αλμπάνη και Αλέξιο Κοτσώρη.
Οι Εθελοντές είναι μια ταινία που προσεγγίζει το φαινόμενο της βίας και του ρατσισμού επαγωγικα, ξεκινώντας απο τον πυρήνα της οικογένειας , αγγίζοντας τα διαφορετικά πιστεύω που φαινομενικά

0 Η Ιστορία του 36ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας



Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ξεκίνησε το 1978 ως πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης της Δράμας. Η ανταπόκριση τόσο των κινηματογραφιστών όσο και του κοινού ήταν μεγάλη από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του.
Έπειτα από μερικά χρόνια, το Φεστιβάλ υιοθετήθηκε από τον Δήμο της Δράμας και στα μέσα της δεκαετίας του 80’ από την Πολιτεία.Η πορεία του θεσμού έδειξε την επιτακτική ανάγκη της ύπαρξης ενός χώρου παρουσίασης και προβολής της ταινίας μικρού μήκους ως αυτοτελούς καλλιτεχνικής έκφρασης.
       Η πείρα του παρελθόντος βοήθησε στην βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής του Φεστιβάλ. Τα τελευταία χρόνια, το Φεστιβάλ Δράμας έχει καθιερωθεί στη συνείδηση τόσο

0 Μαρία Κάλλας: Ο μύθος μίας μεγάλης ντίβας



Σαν σήμερα συμπληρώνονται 36 χρόνια από την ημέρα που η φωνή της μεγάλης Ελληνίδα σοπράνο, Μαρίας Κάλλας σίγησε για πάντα. Προδομένη από την καρδιά της «έφυγε» σε ηλικία μόλις 53 ετών στις 16 Σεπτεμβρίου 1977. Το όνομα της γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της όπερας και μετατράπηκε σε έναν παγκόσμιο μύθο.
Η Μαρία, Άννα, Σοφία, Κεκιλία Καλογερόπουλος, όπως ήταν το πλήρες όνομα της Κάλλας, γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 1923 σε νοσοκομείο του Μανχάταν από Έλληνες γονείς. Η παιδική ηλικία της ήταν μάλλον δύσκολη εξαιτίας της ταραχώδους σχέσης των γονιών της που έληξε όταν η μητέρα της Ευαγγελία πήρε την Μαρία Κάλλας και την μεγαλύτερη αδελφή της πίσω στην Ελλάδα λίγο πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ίδια η σοπράνο θυμόταν με πικρία τα παιδικά χρόνια της

0 Τι, γιορτάζουμε στις 14 Σεπτεμβρίου; Η “ιστορική” εξήγηση της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού


Για τους πιστούς της Χριστιανοσύνης η αναπαράσταση του μέσου του μαρτυρικού θανάτου του Θεανθρώπου, ο Σταυρός, είναι σύμβολο Πίστης. Στις Γραφές η λέξη “σταυρός” αναφέρεται και ως “ξύλον” (επί ξύλου κρεμάμενος). Φαίνεται παράξενο για κάποιον που πενθεί να φιλά και να τιμά το μέσο με το οποίο θανατώθηκε ο Μεσίας του (φανταστείτε στη θέση του Σταυρού την κρεμάλα, το σπαθί, τη λαιμητόμο,  κ.ά.) αλλά η Αποστολική Διακονία θεωρεί ότι: “η μεγάλη εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού είναι ένας ακόμα σημαντικός εορτολογικός σταθμός της Εκκλησίας μας. Οι πιστοί την ημέρα αυτή καλούνται να τιμήσουν και να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου, ώστε να αντλήσουν δύναμη και χάρη από Αυτόν. Η μεγάλη αυτή Δεσποτική

2 Κάρολος Κουν 105α Γενέθλια




Η Google αφιερώνει το σημερινό της doodle στον μεγάλο Κάρολο Κούν και τιμά τα 105α γενέθλιά του. 
Δημιουργός τέχνης και παιδαγωγός του θεάτρου. Γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1908 στην Προύσα. Ο πατέρας του, Ερρίκος Κοέν, πάμπλουτος έμπορος και κοσμοπολίτης, ήταν κατά το ήμισυ έλληνας χριστιανός και κατά το άλλο ήμισυ γερμανοπωλονοεβραίος. Η μητέρα του, Μελπομένη Παπαδοπούλου, ήταν ελληνίδα χριστιανή ορθόδοξη.

Οι γονείς του απουσίαζαν συχνά από το σπίτι, κάποια στιγμή χώρισαν και πολύ αργότερα

0 Σχολείο – Σχόλη (: αργία) – Σκουλαρίκι: και όμως, έχουν ετυμολογική σχέση!


Οι μαθητές στην Ελλάδα (κυρίως στο Λύκειο) είναι, ίσως, οι πιο ταλαιπωρημένοι άνθρωποι. Όσοι, ιδιαίτερα, φοιτούν σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο ξεκινούν τη μέρα τους από τις 6π.μ. και τελειώνουν περίπου τα μεσάνυχτα. Αυτοί οι ταλαίπωροι μαθητές σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσαν να φανταστούν ότι η λ. σχολείο είχε ως αρχική σημασία την ανάπαυση, την ησυχία, τον ελεύθερο χρόνο (< αρχαία ελληνική λέξη: σχόλη). Η αρχική σημασία της λ. σχόλης είχε την έννοια του: “βραδύνω, αργοπορώ” («σχολήν τίθημι» : αργοπορώ) ή («σχολή γίγνεται»: υπάρχει καιρός). Με το ίδιο νόημα απαντάται και σήμερα στη φράση: «Κυριακή γιορτή και σχόλη».
Ήδη, όμως, από τους κλασικούς χρόνους τη συναντάμε με την ιδιότητα του ελεύθερου χρόνου με αποτέλεσμα να καλλιεργήσει κανείς το πνεύμα του ( Γ. Μπαμπινιώτης). Γιατί, όμως, μία λέξη που δήλωνε την τεμπελιά (σχόλη) πήρε τη σημασία της συστηματικής καλλιέργειας του πνεύματος; Την απάντηση θα την βρείτε αν αναλογιστείτε πως φάνταζαν στα μάτια του απλού κόσμου όλοι οι

9 Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ



“Θα σας διηγηθώ μια ιστορία που λένε ότι είναι αληθινή.
 Συνέβη κάπου στην Αφρική”.
Έξι μεταλλωρύχοι εργάζονται σε μια πολύ βαθιά σήραγγα και βγάζουν ορυκτά από τα έγκατα της γης. Ξαφνικά, μια κατολίσθηση φράζει την έξοδο της σήραγγας και τους απομονώνει από τον έξω κόσμο. Μόλις γίνεται αυτό, με μια γρήγορη ματιά, χωρίς να πουν λέξη, εκτιμούν την κατάσταση. Είναι όλοι τους πολύ έμπειροι και καταλαβαίνουν αμέσως πως το μεγάλο πρόβλημα θα είναι το οξυγόνο. Αν κάνουν ό,τι πρέπει, τους μένουν τρεις, το πολύ τρεισήμισι ώρες αέρα.
Ο κόσμος απέξω ξέρει πως είναι εκεί εγκλωβισμένοι, μια τέτοια κατολίσθηση όμως σημαίνει ότι θα πρέπει να ανοίξουν τη σήραγγα από την αρχή για να κατέβουν να τους βρουν. Θα προφτάσουν πριν τους τελειώσει ο αέρας;
Οι έμπειροι μεταλλωρύχοι αποφασίζουν πως πρέπει να εξοικονομήσουν όσο γίνεται περισσότερο

0 Ο κρυφός έρωτας του Καποδίστρια


Στούρτζα Ρωξάνδρα (1786-1844)
Στούρτζα Ρωξάνδρα (1786-1844)
Η (ανεκπλήρωτη) ερωτική σχέση του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας με τη Ρωξάνδρα Στούρτζα έρχεται στο φως μετά τον εντοπισμό του αρχείου της οικογενείας Στούρτζα στην Αγία Πετρούπολη
Εβλεπα τον Καποδίστρια όλες τις ημέρες στο σπίτι μας, στη Βιέννη, στα δείπνα που οργάνωνε η μητέρα μου. Ανάμεσα στους άλλους προσκαλεσμένους μας. Επειτα από τα τόσα γράμματα που μου είχε στείλει από την Ελβετία, όπου μου φανέρωνε το ενδιαφέρον του για μένα, με τόσες τρυφερές εκφράσεις, ότι θα του ήμουν απαραίτητη για την ευτυχία της ζωής του, ότι δεν έβλεπε την ώρα να με συναντήσει για να μου ειπεί προφορικά, "διά ζώσης", όσα δεν μπορούσε να μου γράψει, περίμενα με αγωνία αυτή την ώρα. Εκείνος, όμως, πάντοτε αφάνταστα μελαγχολικός, μου μιλούσε με ανεξήγητη ψυχρότητα όσο ποτέ. Και όταν εγώ του απαντούσα με γλυκύτητα ή με τη σιωπή της λύπης, εκείνος

0 Απλό τεστ αίματος εναντίον «γυναικείου» εμφράγματος


Απλό τεστ αίματος εναντίον «γυναικείου» εμφράγματος
Σωτηρία της γυναικείας καρδιάς από το έμφραγμα υπόσχεται το νέο τεστ αίματος των βρετανών ειδικών
Είναι φθηνό, γρήγορο, μετρά τα επίπεδα μιας πρωτεΐνης και εντοπίζει ακόμη και την πιο μικρή βλάβη της καρδιάς
Ένα απλό τεστ αίματος υπόσχεται να σώσει πολλές γυναίκες που υφίστανται καρδιακό επεισόδιο. Βρετανοί ερευνητές ανέπτυξαν τη νέα, εύκολη εξέταση καθώς σήμερα, ως και τα μισά «γυναικεία» εμφράγματα είναι άκρως δύσκολο να διαγνωστούν. Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς δεν λαμβάνουν ζωτικής σημασίας θεραπεία η οποία μπορεί να δράσει προληπτικά ενάντια σε ένα δεύτερο, εν

1 Θα δοκιμάζατε το γυναικείο viagra;


Θα δοκιμάζατε το γυναικείο viagra;
Από τότε που ανακαλύφθηκε η Αμερική, οι Αμερικανοί δεν έχουν σταματήσει να εφευρίσκουν πράγματα τα οποία υποτίθεται ότι ικανοποιούν, αν όχι επινοούν, χιλιάδες ανθρώπινες ανάγκες. Ενα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι και το Lybridos, το «γυναικείο βιάγκρα» ή «ροζ χάπι», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2016 για να τοποθετηθεί στην άλλη πλευρά του κομοδίνου, απέναντι από τα καθιερωμένα πλέον μπλε χάπια-υποβοηθήματα της ανδρικής σεξουαλικότητας. Οι  κλινικές μελέτες αναφέρουν ότι τα «χάπια του πόθου» δείχνουν μέχρι στιγμής να λειτουργούν αποτελεσματικά.
Και ύστερα ήρθε το πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας «Libération» της 24ης Αυγούστου με

3 Τα άσπρα πουλιά και τα μαύρα πουλιά!

Ο Tierno Bokar έβαλε τέλος σε έναν αιματηρό θρησκευτικό πόλεμο, παραδεχόμενος ότι οι αντίπαλοί του έχουν δίκιο. Έμεινε στην ιστορία χάρη στη βιογραφία που έγραψε ο συγγραφέας και εθνολόγος Amadou Hampate Ba στο βιβλίο του  “H ζωή και η διδασκαλία του Tierno Bokar” Αυτός ο μεγάλος σούφι μυστικιστής, Tierno Bokar, άγνωστος στους πολλούς, που ζούσε στο Μαλί (Δυτική Αφρική), είπε  την κάτωθι ιστορία και δώστε πολύ βάση σε αυτήν, γιατί ο μεγάλος σοφός ήξερε πολύ – μα πάρα πολύ- καλά τι έλεγε.
Οι άνθρωποι στις σχέσεις τους μπορούν να παρομοιαστούν με δύο αντικριστούς τοίχους. Κάθε τοίχος είναι διάτρητος από πολλές μικρές τρύπες στις οποίες φωλιάζουν άσπρα και μαύρα πουλιά. Τ

1 Τι μας λέει η γλώσσα του σώματος


Η λαϊκή άποψη θεωρεί ότι, εκτός από τα μάτια, ολόκληρο το σώμα μας «μιλάει» στέλνοντας, ανάλογα με τη στάση του, μηνύματα για τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας σε αυτούς που μας παρατηρούν. Εχει όμως αυτό πραγματική βάση; Μπορεί στ' αλήθεια το σώμα μας να προδώσει τον εσωτερικό μας κόσμο στους γύρω μας και, ακόμη περισσότερο, μπορούμε να «διαβάσουμε» τις προθέσεις και τις διαθέσεις των συνομιλητών μας ερμηνεύοντας τη γλώσσα του σώματός τους; Η επιστήμη δεν έχει αφήσει το πεδίο αυτό ανεξερεύνητο. Μπορεί να σας πει ποιες στάσεις και χειρονομίες περνάνε πραγματικά κάποιο μήνυμα για εσάς στο περιβάλλον σας και ποιες είναι παραπλανητικές. Μπορεί επίσης να σας διδάξει πώς να αλλάξετε τη γλώσσα του σώματός σας έτσι ώστε να επηρεάσετε τον

1 Γνωρίζοντας πως ακούμε τις προσβολές

  Σε ένα βασίλειο της Αραβίας ζούσε μία βασίλισσα που λεγόταν Λέιλα.
 Η σοφία της φώτιζε τη γη σαν ήλιος, η ομορφιά της τύφλωνε τους άντρες και ο πλούτος της ήταν μεγαλύτερος από κάθε άνθρωπό της.
  Ένα πρωί, ο βασικός της σύμβουλος ζήτησε να τη δει, και είπε: " Μεγάλη βασίλισσα Λέιλα! Είσαι η πιο σοφή, η πιο όμορφη και πιο πλούσια γυναίκα στον κόσμο. Αλλά έχω ακούσει δυσάρεστα πράγματα. Μερικοί άνθρωποι γελούν, και άλλοι παραπονιούνται για τις αποφάσεις σου. Γιατί, παρ' όλα τα πράγματα που έχεις κάνει για τους ανθρώπους σου, δεν είναι ακόμη ευχαριστημένοι;
  Η βασίλισσα γέλασε και απάντησε: 

2 "Θυμήσου τον Σεπτέμβρη"...


Η χθεσινή μπόρα μας προετοίμασε τον ερχομό του Σεπτέμβρη ,λένε πολλοί ό,τι προβλέπεται καυτός απο γεγονότα ,και θα τον θυμόμαστε για πολύ καιρό, δεν ξέρω αν συμβεί ,και τι θα συμβει.
Εγω απλά ξαναθυμήθηκα όπως και πέρσι το τραγούδι .."Θυμήσου τον Σεπτέβρη "
σε μια ερμηνεία του αξέχαστου Κώστα Καρρά..
Το χέρι δως μου, δως μου την καρδιά σου
και πάμε, αν θέλεις, ως τον ουρανό.
Τραγούδι του Σεπτέμβρη είν' η ματιά σου,
αυτά τα μάτια πόσο τ' αγαπώ.
Κι αν σκόρπισαν τα φύλλα με τ' αγέρι,
τον δρόμο κι αν τον σκέπασ' η βροχή,
για μας είν' ο Σεπτέμβρης καλοκαίρι,
η αγάπη σου φωτίζει όλη τη γη.

Στα χέρια μου έλα τώρα και κοιμήσου
κι εγώ τη νύχτα  θα σου τραγουδώ.
Κι αν κάποτε χωρίσουμε θυμήσου:
Σεπτέμβρη σου 'χα πει πως σ' αγαπώ. 
Ετσι ήθελα λοιπόν να υποδεχτούμε αναγνώστη μου το Σεπτέμβρη με ενα παλιό θεατρικο,αλλα διαχρονικο
ρομαντικο ,ερωτικό ,λίγο μελαγχολικο όπως ταιριαζει στον μηνα αυτο τραγούδι.
Την Αγάπη,την δίψα για ζωή και Έρωτα δεν μπορουν ο.τι και αν κάνουν, να μας τα κλέψουν..
Εύχομαι ολόψυχα Καλό Μήνα σε όλους μας ..!


Διαβάστε περισσότερα http://ektiesthisi.blogspot.com/2012_09_01_archive.html#ixzz2dc1S9k5n

Bookmark and Share

Labels

. Πολιτιστικά (1) Αγροτικά (1) Αθλητισμός (17) Αναδημοσιεύσεις (19) ανεξήγητα (2) Ανεργία (1) Αξιοθέατα (1) Αποφθέγματα (5) Αρχιτεκτονική (2) Άρωμα Γυναίκας (86) Άρωμα Γυναίκας εκθέσεις (2) Άρωμα Γυναίκας καλοκαίρι (2) Αυτοκίνητο (1) Βιβλίο (3) Βιογραφίες (24) Γεγονότα (5) γιορτες (2) Γλυκά (2) Γυναίκα (83) Γυναίκα μόδα (16) διαφήμιση (3) διαφθορά (2) Διάφορα (16) Δίδαγμα (2) Διδακτικές ιστορίες (9) Δράμα (9) Εγκληματικότητα (1) Έθιμα (11) Εθνικα Θέματα (3) Εκκλησία (4) Εκπαίδευση (2) Ελλάδα (21) Επετειακά (42) Επιστήμες (13) Επιστολές (2) Επιχειρηματικότητα (9) Εποχιακα (3) Εποχικα (6) Ερευνα (8) ερωτας (11) Έρωτας (22) Ευχές (7) ζώα (6) ζωγραφική (8) θεατρο (1) θρησκεία (24) θρησκεία παράδοση (41) ιντερνετ (2) ισότητα (1) Ιστορία (21) Ιστορία. Πολιτιστικά (27) ιστορίες (19) καιρός (1) Κινηματογράφος (8) Κοινωνία (20) κοινωνικα (100) κοινωνικά (16) Κομικς (2) Κόσμημα (2) Κόσμος (7) κράτος -φτώχεια (20) Κύπρος (4) Λογοτεχνία (6) Μακεδονία (2) Μικρά Ασία (8) Μόδα (1) Μουσική (40) Μύθοι (3) Μύθοι παραβολές (20) Μυθος (11) Μυστήρια (3) οδική ασφάλεια (1) οικογένεια (6) οικονομία (7) ομορφιά (2) ορυκτά (1) παιδεια (3) παιδι (8) Παραβολές (21) Παραβολή (1) παραδόσεις (2) Παράδοση (11) παραμύθια (6) Παραξενα (15) παροιμίες (2) πεζά (2) περιβάλλον (23) Ποίηση (36) πολιτική (14) Πολιτισμός (19) Πολιτιστικά (15) Πόντος (11) Πρόσωπα (2) προσωπικά (4) πτηνά (1) Ρατσισμός (1) σάτιρα (1) σάτιρα σχέσεις (4) σεξ (5) Σκέψεις (18) Σοφά λογια (4) στρατός (1) Συγκοινωνίες (1) Συναισθήματα (14) Σχέσεις (16) Ταινίες (1) Ταξίδια (7) Τέχνη (15) Τεχνολογία (4) τουρισμός (2) Υγεία (19) Υγεία -εναλλακτική θεραπεία (12) Υγεία-Διατροφή (25) Φιλοσοφία (84) φυσικά φαινόμενα (7) φωτογραφία (23) χαλάρωση (3) χαλάρωση θάλασσα (12) χιουμορ (33) χιούμορ (30) χομπυ (1) χορός (10) χριστούγεννα (6) ψυχολογία (14) Aξίες ζωής (7) Aρχαία Ελλάδα (12) Google (1) Mυστήρια (1) sex (1)